Nieuws

Nieuw trainingsrooster vanaf 16 april

Na de bekendmaking van de (voorlopige) teamindeling vorige week, kunnen we hier nu ook het nieuwe trainingsrooster presenteren. Hieronder vind je het complete schema. Daarnaast vind je hier het overzicht van trainers, coaches en begeleiders per team.

 

Het trainingsrooster gaat in vanaf week 16, de week van 16 april.

 

Download
20180416 Trainingsrooster.pdf
Adobe Acrobat document 9.7 KB
Download
20180416 gegevens kader.pdf
Adobe Acrobat document 6.2 KB

Informatie seizoensafsluiting a.s. zondag

Zondag is het zover! De afsluiting van de competitie is een feit en de overgang naar de nieuwe teamsamenstelling start vanaf de week erna. Daarmee starten we de lentecompetitie en/of gaan we aan de slag met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

 

 

 

Om al een beetje voorbereid te zijn voor zondag deze informatie.

 

 

 

We verwachten dat iedereen (130 aanmeldingen) om 13.00 uur aanwezig is zodat we direct kunnen starten met het programma:

 

1.   Welkom                                  13.00 uur

 

2.   Introductie Beachhandbal        13.10 uur

 

3.   Handbalwedstrijden                13.30 uur

 

4.   BBQ en gezellig samenzijn       16.00 uur (tot ongeveer 18.00 uur)

 

Er hebben zich 60 spelende leden aangemeld. Deze zijn allemaal ingedeeld om beach-handbal te spelen!

 

 

 

Informatie over het spel.

 

Beachhandbal is een aantrekkelijke variant in het handbalspel. Het wordt snel gespeeld, door op een speciale wijze te scoren krijg je meer punten voor een goal, er wordt snel geschakeld en er is altijd een winnaar.

 

Een wedstrijd duurt twee sets en iedere set kent een winnaar. Bij een gelijke stand aan het einde van de eerste set vindt er een interventie plaats waardoor er een winnaar uit de bus komt. Hebben beide partijen een set gewonnen dan vindt er een shoot out plaats totdat er een winnaar bekend is.

 

Tijdens de aanval heb je vier veldspelers en geen keeper. Verlies je de bal dan schakel je heel snel over naar de opstelling voor de verdediging (drie verdedigers en een keeper).

 

Doelpunten maken kan gewoon of op een bijzondere wijze (bijv. pirouette) daarvoor krijg je dan twee punten in plaats van een.

 

 

 

Op zand kun je niet dribbelen. Snel overgooien is het devies. Daarom mag je de bal dan ook niet langer dan drie seconden vasthouden. Lichamelijk contact is uit den boze en wordt gezien als een overtreding. Tijdstraffen worden gegeven waardoor er weer snel een verandering kan komen in de veldverhoudingen en het resultaat.

 

 

 

Om het allemaal goed onder de knie te krijgen is het handig als je zelf al filmpjes bekijkt op Youtube. Ook starten we zondag eerst met een korte uitleg op het veld. Deze link kan je alvast helpen.

 

 

 

Organisatie

 

We hebben drie velden waarop we zondag spelen. Op ieder veld speelt een poule van enkele teams wedstrijden van 2x 7,5 minuten en tussen de twee sets door 5 minuten rust.

 

Na iedere wedstrijd is er in de poule 20 minuten pauze tot de volgende wedstrijd in de poule. In de andere poule wordt er dan gespeeld zodat je ook gelegenheid hebt om bij elkaar te kijken.

 

De volgende teams zijn samengesteld uit de aanmeldingen:

 

 

 

 

 

Poule 1 (veld 1)

 

DS1 7 personen

 

DA1 8 personen

 

Gemengd Team (HS1, HB1, DR en DS2) 6 personen

 

Poule 2 (veld 2)

 

DB team (B2 en B3) 9 personen

 

C team (C1 en C2) 8 personen

 

D team (D1 en D2) 10 personen

 

Poule 3 (veld 3)

 

EF-combinatie 1

 

EF combinatie 2

 

 

 

Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit:

 

Tijd

Poule 1 (veld 1)

Poule 2 (veld 2)

Poule 3 (Veld 3)

13.30 uur

A1 - DS1

 

Kijken bij veld 1

13.55 uur

 

B - C

EFC1 -EFC 2

14.20 uur

GT - A1

 

 

14.45 uur

 

C - D

EFC 2- EFC 1

15.10 uur

GT - DS1

 

 

15.35 uur

 

D - B

EFC 1 - EFC 2

 

 

 

Ieder poule heeft een vaste scheidsrechter (de verdeling wordt zondag bepaald). De scheidsrechters zijn: Carla Stals, Wil Coolen, Marlie Vluggen en Tanja Coenen. Een scheidsrechter ondersteunt en is reserve.

 

 

 

Locatie.

 

We zijn zondagmiddag te gast bij Hendriks Graszoden, Caluna 17 in Heythuysen.

 

Bij de rotonde in Heibloem (vanuit Roggel) linksaf en deze weg blijven volgen tot het adres. Bij het bedrijfsgebouw linksaf de parkeerplaats opdraaien en voorbij het bedrijfsgebouw rijden en vanaf daar parkeren.

 

Er is een toiletwagen, echter geen kleedruimte. Kleed je dus thuis al in je sportkleding en neem een extra jasje mee als de temperatuur dat vraagt.

 

Neem ook een handdoek mee en een flesje water zodat je af en toe bij het sportveld iets kunt drinken.

 

Er is een EHBO-post aanwezig en er is muziek.

 

Daarnaast hebben we een ruime hal voor onze BBQ en gezellig samenzijn.

 

In deze ruimte ontvang je ook de munten voor de consumpties en het eten.

 

Met de wensen voor het eten is rekening gehouden. Meld het wel nog even bij de mensen die het vlees bereiden bij de BBQ.

 

Nieuwe consumptiebonnen kun je kopen aan de kassa. De prijs hiervoor is € 1.

 

 

 

We hebben met enkele personen de voorbereidingen getroffen en hebben zondag nog een hand hulp nodig. Mocht je hiervoor belangstelling hebben, meld je bij Tanja Coenen, Wilma Nijsten of Hans de Jong.

 

Wij rekenen er op dat iederéén zijn best doet om er een geslaagde middag van te maken. Dat is een goede basis voor een succesvolle dag.

 

 

 

Veel plezier zondag!!

 

 

 

De werkgroep

 

Wilma Nijsten, Tanja Coenen, Chris Sijben en Hans de Jong

 

Voorlopige teamindeling bekend

De voorlopige teamindeling voor het seizoen 2018-2019 is klaar. Zoals gebruikelijk een hele klus om alles goed af te wegen. Ook dit jaar hebben we keuzes moeten maken om een evenwichtige samenstelling van teams te krijgen. Hierbij hebben de volgende uitgangspunten een belangrijke rol gespeeld:

 

·         Leeftijd: ingegeven door categorie indelingen van het NHV

 

·         Technische/motorische en persoonlijke ontwikkeling ( aangegeven door de trainers)

 

·         Ambitie van de vereniging

 

·         Voldoende grote teams

 

·         Sociale omgeving van speelsters

 

Zo kunnen we er nog een aantal opnoemen, maar dit geeft aan dat er keuzes zijn gemaakt die ook anders uitgelegd kunnen worden. Wij hopen dat we de komende periode tot de zomervakantie alle kinderziektes uit de voorlopige indeling kunnen halen, wat niet betekent dat we alles weer overhoop gaan halen.

 

Toch kunnen we ons voorstellen dat er vragen zijn. Deze kunnen altijd aan de werkgroep gesteld worden.

 

De leden van de werkgroep zijn:

 

Carla Mans

 

Wilma Nijsten

 

Monique Mertens

 

Harry Knops

 

Download
teamindeling 2018 website.pdf
Adobe Acrobat document 54.6 KB

Afsluiting competitie

Zondag 15 april 2018, 13.00-18.00 uur
Afsluiting Competitie HV LimMid
Caluna 17 Heythuysen (Hendriks Graszoden)
Voor alle leden/ouders

Programma:
Beachhandbal spelen
Barbecue

Kosten € 5,00 p.p.
(bbq + 3 consumpties)

Aanmelden tot 8 april via overboeking naar rek. HV LimMid
NL 67 RABO 01186 16 560
o.v.v. BBQ, naam en aantal

Opgave vrijwilliger Leudaltoernooi

In het weekend van 8 t/m 10 juni 2018 wordt voor de 44e keer het Hendriks Graszoden Leudaltoernooi georganiseerd. Dit jaar valt de organisatie van het toernooi voor de eerste keer geheel onder het dak van HV LimMid. 

 

Kenmerkend voor het toernooi is sportiviteit en gezelligheid. Vrijdagavond start het toernooi met een gezellige feestavond in de tent, zaterdag spelen de jeugdteams hun wedstrijden waarna er aan het begin van de avond een mixtoernooi plaatsvindt (teams bestaande uit minimaal twee dames). 's Avonds vindt de tweede feestavond plaats en op zondag spelen de A-Jeugd, senioren en recreanten hun toernooi.

 

De organisatie van het toernooi door de Toernooicommissie is alweer enkele maanden bezig en de eerste aanmeldingen zijn binnen.

 

 

 

Vrijwilligerswerk en Hart voor LimMid

 

Een belangrijke succesfactor voor een geslaagd toernooi is de bezetting van alle vrijwilligersrollen. We hebben daar echt voldoende mensen voor nodig om tijdens de voorbereiding, tijdens het toernooi en ook de maandag erna, al het werk te verrichten dat nodig is om te spreken van een succesvol evenement.

 

Vandaar dat het Bestuur van HV LimMid ook heeft besloten een aanzienlijk deel van inkomsten van Hart van LimMid-bijdragen in te zetten om het toernooi te doen slagen. Spelende leden van HV LimMid en hun ouders kunnen door mee te helpen tijden het toernooi een deel van hun hart voor LimMid-bijdrage terugverdienen. Geen vergoeding voor de inspanningen, maar wel bedoeld als een stimulans om mee te doen en om een signaal af te geven van hoe belangrijk het toernooi voor de vereniging is.

 

En het is al vaker gezegd: het is niet alleen werken tijdens het toernooi, het is ook gezellig deel te nemen en in deze omgeving andere leden te leren kennen.

 

 

 

Opgeven als vrijwilliger voor 8 april a.s.

 

Spelende leden van HV LimMid kunnen zich opgeven en hun vergoeding wordt in mindering gebracht van hun Hart voor LimMid bijdrage.

 

Ouders van spelende leden kunnen eveneens in aanmerking komen voor een vergoeding die dan wordt toegekend aan hun kind of kinderen als bijdrage voor Hart voor LimMid.

 

Alle overige vrijwilligers werken op basis van vrijwilligheid en ontvangen geen vergoeding.

 

 

 

Je kunt in het bestand hieronder zien welke taken er allemaal dienen te worden verricht op de verschillende dagen. Dit bestand zal regelmatig worden "ververst" zodat je kunt zien wat er nog vrij is. Wees er dus snel bij, wie het eerst komt, het eerst maalt.

 

Je kunt je hier aanmelden voor het helpen tijdens het toernooi.

 

 

 

Wij wensen iedereen een fijn toernooi toe!

 

Datum: 5 t/m 11 juni.

 

Locatie: Haelen

 

Contactpersoon: Eefke Berben (eberben91@hotmail.com)

 

 

Download
werkzaamheden indeling voor personeel.pd
Adobe Acrobat document 499.1 KB

Verenigingsnieuws


LimMid

Eerste Algemene Ledenvergadering (di, 29 aug 2017)
Maandag 2 oktober om 19.30 uur vindt de eerste Algemene Ledenvergadering plaats van HV LimMid. De locatie hangt af van het aantal aanwezigen en zal tijdig worden gecommuniceerd. De agenda is nog niet definitief vastgesteld terwijl we nu al kunnen zeggen dat er een aantal belangrijke punten besproken zullen worden. Dit zijn o.a. het Hart van LimMid beleid, contributie, financiële resultaten vanuit de “oude” verenigingen en de begroting van HV LimMid. De algemene ledenvergadering is binnen een vereniging het belangrijkste orgaan, daarin wordt immers het beleid vastgesteld dat door het bestuur uitgevoerd dient te worden. Wil je invloed hebben op de thema’s die aan de orde komen, meld je dan aan via dit formulier. Ook als je verhinderd bent, laat het ons dan weten.
>> meer lezen

Maak kans op een helikoptervlucht! (za, 15 jul 2017)
Altijd al eens met een helikopter mee willen vliegen? Grijp dan nu je kans. In het weekend van 25, 26 en 27 augustus verzorgt een van onze sponsoren een vlucht boven Midden-Limburg en iedereen die dit leest heeft de mogelijkheid om kans te maken op deze unieke ervaring. Voor het luttele bedrag van € 3,- koop je al een lot. Ons doel is ongeveer 100 loten te verkopen, dan gaan we over tot de trekking. Iedereen mag deelnemen. Om een of meerdere loten te kopen, maak je het bedrag over naar H.V. LimMid (NL 67 RABO 01186 16 560) o.v.v. LOTERIJ en je naam en telefoonnummer. Uiterlijk 19 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt via onze website en onze Facebook pagina. Deze helikoptervlucht wordt aangeboden door de Stichting Exiting Dreams.    
>> meer lezen


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Handbalnieuws


RSS feed

Stoere bootcamps in mei en juni die je niet wilt missen! (wo, 25 apr 2018)
De komende weken staan een aantal leuke Strong Men Handball Bootcamps op het programma. Die wil je niet missen!  Programma: - Strong Men Handball Bootcamp op donderdag 10 mei in Almere (bij de NHV-bekerfinales)- Strong Men Obstacle Handball Bootcamp op zaterdag 26 mei in Ede (hier zijn extra punten te verdienen)- Strong Men Beach Handball Bootcamp op zondag 27 mei in Amsterdam (lekker met je voeten in het zand)- Strong Men Handball Bootcamp op zaterdag 9 juni in Den Bosch (voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd van de Heren Oranje tegen Zweden) Bij elke Strong Men Handball Bootcamp krijg je een leuke Handbalhelden-gadget en voor de winnaars zijn er natuurlijk mooie prijzen! Wil je nog meer bootcamps? In april, mei en juni zijn er ook nog veel lokale Handball Bootcamps. Kijk op www.handbalhelden.nl voor meer informatie en meld je snel aan (want vol is vol!).Word jij de Ultimate Strong Men Handball Bootcamp Champion?De beste 80 jongens op het scorebord op www.handbalhelden.nl (40 jongens uit geboortejaar 2003/2004 en 40 uit 2005/2006) mogen deelnemen aan de finale! De Ultimate Strong Men Handball Bootcamp 2017-2018, zondag 26 augustus in Houten (voorafgaand aan de wedstrijd om de Supercup). Je hebt nog ongeveer 2 maanden de tijd om punten te verzamelen. Zien wij jou bij één of meerdere Handball Bootcamps? Ben je nog niet bekend met het fenomeen Strong Men Handball Bootcamps? Hierbij wat uitleg: de gratis Handball Bootcamps zijn voor jongens tussen de 11 en 14 jaar. De bootcamps worden begeleid door een toptrainer. Je hoeft geen groot handbaltalent te zijn, als je maar van een uitdaging houdt en je grenzen wilt verleggen! Daarnaast mag je ook je (niet-handballende) vrienden, van dezelfde leeftijd, meenemen. Via allerlei leuke spelvormen en bootcamp-activiteiten word je uitgedaagd. Naast verschillende handbaltrucs is er ook veel aandacht voor de elementen waar handbal om bekend staat zoals snelheid, kracht, behendigheid en slim samenspelen.
>> meer lezen

Dames U18 spelen oefenwedstrijd tegen Borhave (di, 24 apr 2018)
Bondscoach Ricardo Clarijs van de Dames U18 heeft 17 speelsters geselecteerd voor de oefenwedstrijd op 23 mei tegen Borhave. Selectie:1 Zola Amsen, Succes Schoonmaak/VOC2 Britt van der Baan, Succes Schoonmaak/VOC3 Beau de Boer, Succes Schoonmaak/VOC4 Sarah Dekker, Westfriesland/SEW5 Eva van Diepen, Succes Schoonmaak/VOC6 Pien van der Geest, Succes Schoonmaak/VOC7 Sharon Grummel, E&O8 Jessica Hilbrands, E&O9 Lisanne Kruijswijk, Quintus10 Zion Krullaars, Gemini (Z)11 Lieke van der Linden, Succes Schoonmaak/VOC12 Kim Molenaar, ZAP13 Zoë Sprengers, Succes Schoonmaak/VOC14 Kirsten Theron, Succes Schoonmaak/VOC15 Danique Trooster, ACMAA/D.S.V.D.16 Floor Tutert, Klink Nijland/Kwiek17 Nikita van der Vliet, Succes Schoonmaak/VOC
>> meer lezen