Nieuws

Wafelactie 2017; meld je aan!

Beste leden,


zoals ieder jaar houden we ook dit jaar de wafel-verkoopactie binnen enkele dorpen van de gemeente Leudal. Dit jaar staat die gepland in de week van 18 tot en met 22 december.

 

Hart voor LimMid-beleid
Deze actie maakt deel uit van het Hart voor LimMid-beleid. Bij alle leden die op vrijwillige basis aan deze actie meedoen (max. 70 leden) wordt € 5,- in mindering gebracht op de bijdrage. Van leden waarvan de ouder (max. 5) een groepje kinderen begeleidt, zal nog eens € 10,- in mindering worden gebracht op hun HvL-bijdrage. Meer info over het Hart voor LimMid beleid vind je op deze pagina.


Wat houdt de actie in
Er worden in 5 dorpen wafels verkocht. In ieder dorp zijn routes uitgezet (gemiddeld voor 2 personen). Op bepaalde plaatsen kunnen dozen met wafels worden opgehaald. In een doos zitten 12 pakjes. Ons doel is dat er gemiddeld per lid 20 pakjes verkocht worden. Je meldt je aan bij de bewoner en biedt wafels te koop aan voor € 2,- per pakje of 3 pakjes voor € 5,-. Na afloop van je route lever je de opbrengst van de verkochte wafels en de eventueel niet verkochte wafels in, op de afhaallocatie.

 

Je kunt als lid zelf opgeven in welk dorp je wilt rondgaan (totdat het maximum aantal is bereikt en op welke dag in de week (zie overzicht hieronder). Leden/ouders die wafels willen verkopen binnen hun familie of op het werk kunnen deze wafels bestellen via het aanmeldingsformulier. De wafels kosten € 2,- per pakje (3 pakjes voor € 5,-). Van leden die 2 dozen afnemen (24 pakjes) tegen een prijs
van € 20 per doos, wordt eveneens € 5,- in mindering gebracht op de bijdrage van het HvL beleid.

 

 • Horn - 11 routes - 22 personen
 • Buggenum - 4 routes - 8 personen
 • Haelen - 10 routes - 20 personen
 • Neer - 7 routes - 14 personen
 • Nunhem - 3 routes - 6 personen

In totaal zijn er dus 35 routes voor 70 personen. Het is het beste wanneer de route gelopen wordt met 2 personen. Ieder lid meldt zichzelf
aan. Je bent ongeveer 2 tot 2,5 uur actief.

Vragen? Stel ze via contact.


Voor aanmelden klik hier.

 

 

 • Als ouder begeleidt men 2-3 jonge kinderen +/- 6-9 jaar)
 • Wanneer men heeft afgestemd om met iemand anders de route te lopen, dient diegene zich ook zelf op te geven
 • Het beste is om wafels te verkopen van 16.00 tot 20.15 uur. Op woensdag kun je eerder starten.
 • In de administratie wordt vastgelegd dat je een vergoeding hiervoor krijg.
 • Zorg ervoor dat je naam goed geregistreerd wordt als je je aanmeldt op het afhaaladres.
 • Op het afhaaladres krijg je wafels, wisselgeld en een routebeschrijving. Een instructie heb je via de mail ontvangen na aanmelding.
 • Neem een grote boodschappentas mee of iets anders waarin je een aantal dozen kunt meenemen
 • Bij afname van 2 of meer dozen wordt bij spelende leden € 5,- in mindering gebracht op HvL bijdrage

Afhaallocaties:
Horn: Fam. de Jong, van Horneplein 7.
Haelen: Familie Berben, Dovenetel 7
Neer: nog te bepalen.


Dank voor je aanmelding en succes met de verkoop!


De activiteitencommissie.

Locatie ledenvergadering 13 nov

de (opvolgende) algemene ledenvergadering wordt zoals aangekondigd gehouden op 13 november a.s. om 19.30 uur. De vergadering wordt gehouden in de vergaderruimte van zwembad de Roerdomp, Achilleslaan 2c te Roermond. Deze ruimte is tot uiterlijk 21.30 uur beschikbaar.
Op de agenda staan de volgende onderwerpen:
 • Vaststellen agenda 
 • Verslag vorige ALV 
 • de Begroting, 
 • Hart voor Limmid beleid 
 • Contributie en 
 • Rondvraag
In verband met de voorbereidingen kunnen leden zich aanmelden tot vrijdag a.s. via deze link.
Bestuur HV Limmid

Sinterklaas bezoekt HV LimMid

Sinterklaas is weer bijna in het land. Wij hebben inmiddels al met verschillende pieten gesproken en Sinterklaas wilt graag een bezoekje brengen bij ons in de sporthal in Roermond. Dit zal op woensdagmiddag 29 november plaatsvinden.

 

Voordat we Sint en zijn pieten mogen ontvangen zullen we een spetterende speurtocht voor jullie organiseren. Hier worden alle kwaliteiten die een piet nodig heeft getest. Misschien dat de pieten zelfs hier al een kijkje komen nemen….. De Sint zal ook voor alle lieve kinderen een presentje meenemen.


Alle G-, F-, E- en D-jeugdleden en kinderen van seniorenleden zijn van harte welkom. Om de kosten te dekken vragen wij een bijdrage van € 7,50 per persoon. Om 15:45 uur worden de kinderen verwacht voor de Jo Gerrishal te Roermond. Vanuit hier vertrekken we per groep voor een leuke speurtocht. Zorg dat je gekleed bent op het weer. Om 17:30 uur verwachten we de Sint en zijn pieten in
de kantine van de Jo Gerrishal. Uiteraard zijn ouders, opa’s en oma’s hier ook van harte welkom. Eindtijd verwachten wij om 18:45 uur.

 

Wil je graag mee doen? Vul dan het formulier op deze pagina in en maak het inschrijfgeld over naar NL 67 RABO 0118616560 ten name van Handbalvereniging Leudal en vermeld hierbij ook de naam + team van het kind / de kinderen die deelnemen.


Aanmelden en overmaken inschrijfgeld kan tot uiterlijk maandag 6 november 2017. Na 6 november is het niet meer mogelijk om je aan te melden i.v.m. met de cadeaus die de Sint vanuit Spanje mee moet nemen.


Groetjes,
de organisatie

Nieuwe Ledenvergadering

Tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering is besloten om snel een nieuwe ALV uit te schrijven om definitieve besluiten te vormen over enkele belangrijke onderwerpen. De datum voor de nieuwe Ledenvergadering is vastgesteld op maandag 13 november. Onderwerpen op de agenda zijn 'begroting en toelichting op de contributie' en de uitwerking van het 'Hart voor LimMid-beleid'. Aan- en afmelden kan via deze link.

Ledenvergadering

Tot nu toe hebben zich 23 personen aangemeld voor de algemene ledenvergadering van volgende week maandag 2 oktober.

Deze mensen hebben inmiddels via de mail de agenda ontvangen en zij krijgen eveneens, in de loop van de week, via de mail een aantal documenten toegestuurd met thema's waarover in de ALV besluitvorming zal plaatsvinden.

Dit is misschien afwijkend ten aanzien van wat gebruikelijk was, echter hopen wij als bestuur dat daarmee de vergadering effectiever en efficiënter kan verlopen.

Mocht je je nog willen aanmelden dan kan dat tot en met woensdag. Daarna zullen we op basis van de aanmeldingen een ruimte gaan reserveren en de locatie gaan communiceren.

Bestuur HV Limmid.

Verenigingsnieuws


LimMid

Eerste Algemene Ledenvergadering (di, 29 aug 2017)
Maandag 2 oktober om 19.30 uur vindt de eerste Algemene Ledenvergadering plaats van HV LimMid. De locatie hangt af van het aantal aanwezigen en zal tijdig worden gecommuniceerd. De agenda is nog niet definitief vastgesteld terwijl we nu al kunnen zeggen dat er een aantal belangrijke punten besproken zullen worden. Dit zijn o.a. het Hart van LimMid beleid, contributie, financiële resultaten vanuit de “oude” verenigingen en de begroting van HV LimMid. De algemene ledenvergadering is binnen een vereniging het belangrijkste orgaan, daarin wordt immers het beleid vastgesteld dat door het bestuur uitgevoerd dient te worden. Wil je invloed hebben op de thema’s die aan de orde komen, meld je dan aan via dit formulier. Ook als je verhinderd bent, laat het ons dan weten.
>> meer lezen

Maak kans op een helikoptervlucht! (za, 15 jul 2017)
Altijd al eens met een helikopter mee willen vliegen? Grijp dan nu je kans. In het weekend van 25, 26 en 27 augustus verzorgt een van onze sponsoren een vlucht boven Midden-Limburg en iedereen die dit leest heeft de mogelijkheid om kans te maken op deze unieke ervaring. Voor het luttele bedrag van € 3,- koop je al een lot. Ons doel is ongeveer 100 loten te verkopen, dan gaan we over tot de trekking. Iedereen mag deelnemen. Om een of meerdere loten te kopen, maak je het bedrag over naar H.V. LimMid (NL 67 RABO 01186 16 560) o.v.v. LOTERIJ en je naam en telefoonnummer. Uiterlijk 19 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt via onze website en onze Facebook pagina. Deze helikoptervlucht wordt aangeboden door de Stichting Exiting Dreams.    
>> meer lezen


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Handbalnieuws


RSS feed

Nederlands Damesteam na zwaar bevochten zege naar kwartfinale WK (ma, 11 dec 2017)
Het Nederlands Damesteam heeft zich via een zwaar bevochten zege op Japan geplaatst voor de kwartfinale van het WK. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen won na verlenging met 24-26. Zowel halverwege (10-10) als tijdens de reguliere speeltijd (20-20) waren beide landen in evenwicht. Japan was de verrassing in de voorronde. In Oldenburg versloeg de ploeg in de voorronde kwartfinalist Montenegro en speelde het gelijk tegen Brazilië, de wereldkampioen van 2013. Van Olympisch kampioen Rusland werd met slechts één treffer verschil verloren. Oranje kreeg voor de derde keer tijdens dit WK een Aziatische tegenstander tegenover zich. Na de tegenvallende 24-22 nederlaag in het openingsduel tegen Zuid-Korea en de indrukwekkende 40-15 zege tegen China was nu Japan de tegenstander. In 2005 won Nederland met 35-27 van Japan in de groepsfase van het WK in Rusland. Topscorer die dag met acht doelpunten was Pearl van der Wissel, die zaterdag werd toegevoegd aan de Nederlandse selectie. Pearl van der Wissel-Nielsen debuteerde vorige eeuw op 1 juli 1999 in het Noorse Rena op 15-jarige leeftijd in het Nederlands Damesteam. Op 33-jarige leeftijd keerde ze na een afwezigheid van ruim vijf jaar terug bij Oranje. De opbouwspeelster van het Deense Odense HC werd ten koste van Angela Steenbakkers ingevlogen maar werd tijdens de wedstrijd niet ingezet. De start van Oranje was goed. De eerste schoten van Laura van der Heijden en Nycke Groot leverden direct doelpunten op: 0-2. Na een tegentreffer van Ayaka Ikehara antwoordden Yvette Broch en Angela Malestein direct en stond het 1-4. Voor de Japanse coach was dit een reden om binnen vier minuten al een time-out te nemen. Daarna had het Nederlands Damesteam moeite om verder afstand te nemen tegen het stugge Japan. Het verschil bleef tot vijf minuten voor de pauze twee doelpunten: 7-9. In de resterende tijd kwam Japan op voorsprong door drie treffers op rij. Danick Snelder zorgde in de slotseconden voor de 10-10 ruststand. Na de hervatting opende Japan de score en tot halverwege de tweede helft keek de ploeg van bondscoach Helle Thomsen tegen een kleine achterstand aan. Hierna volgde een sterke fase van Angela Malestein, die drie keer scoorde binnen vijf minuten, en knappe doelpunten van Martine Smeets en Estavana Polman: 16-19. Met drie uitgespeelde aanvallen kwam Japan echter binnen drie minuten langszij: 19-19. Martine Smeets scoorde de twintigste treffer, maar Japan wist in ondertal een verlenging af te dwingen: 20-20. In de verlenging had Oranje steeds het initiatief. Yvette Broch zorgde voor de eerste treffer, waarna Estavana Polman en Nycke Groot voor een 21-23 voorsprong zorgden bij het wisselen van speelhelft. In de tweede vijf minuten scoorde Japan steeds de aansluitingstreffer maar dichterbij kwam het niet. Na goals van Angela Malestein , Martine Smeets en Estavana Polman en goed keeperswerk van Tess Wester was het duel beslist. In de kwartfinale speelt Nederland tegen Tsjechië dat verrassend Roemenië versloeg met 28-27. De laatste ontmoetingen met Tsjechië waren twee jaar geleden. Nederland schakelde Tsjechië over twee duels uit in de WK-playoffs. Op 6 juni 2015 won Nederland het eerste duel in Arnhem met 33-23. Een week later verloor Oranje in Most met 25-23. Later dat jaar eindigde Nederland bij het WK in Denemarken als tweede. ,,Het kwam echt uit onze tenen. We hebben als team gevochten voor wat we waard waren. Dit was een echte teamprestatie’’, keek keepster Tess Wester opgelucht terug. Dat vond ook Angela Malestein: ,,Het was niet altijd even fraai maar we zijn door. Dat telt. We hebben het onnodig spannend gemaakt. Ik ben trots op ons hele team’’. Japan-Nederland 24-26 (10-10, 20-20).Japan: Minami Itano, Sakura Kametani (1); Mika Nagata, Kaho Sunami (1), Yui Sunami (2), Sayo Shiota, Asuka Fujita, Aya Yokoshima (1), Chie Katsuren (1), Hitomi Tada (2), Ayaka Ikehara (5), Nozomi Hara (3), Mana Ohyama (1), Haruno Sasaki (1), Shiori Nagata (2), Anri Matsumura (4). Nederland: Jasmina Janković, Tess Wester; Jessy Kramer, Laura van der Heijden (2), Debbie Bont (1), Lois Abbingh (2), Danick Snelder (1), Lynn Knippenborg, Yvette Broch (4), Nycke Groot (2), Kelly Dulfer, Martine Smeets (3), Charris Rozemalen, Angela Malestein (7), Pearl van der Wissel, Estavana Polman (4).Scheidsrechters: Samir Krichen/Samir Makhlouf (Tunesië). Strafminuten: 8’ – 6’ (Kaho Sunami 4’, Ikehara 2’, Shiori Nagata 2’ – Broch 2’, Dulfer 4’).Strafworpen: 3/3 – 1/1.Programma WK: Zaterdag 2 december 2017, 18.00 uur in Leipzig: Zuid-Korea-Nederland (Groep D) 24-22 (14-11). Zondag 3 december 2017, 18.00 uur in Leipzig: China-Nederland (Groep D) 15-40 (9-20). Dinsdag 5 december 2017, 15.30 uur in Leipzig: Kameroen-Nederland (Groep D) 22-29 (8-14). Woensdag 6 december 2017, 15.30 uur in Leipzig: Servië-Nederland (Groep D) 27-27 (15-15). Vrijdag 8 december 2017, 18.00 uur in Leipzig: Duitsland-Nederland (Groep D) 23-31 (10-18). Maandag 11 december 2017, 20.30 uur in Magdeburg: Japan-Nederland (Achtste finale) 24-26 (10-10, 20-20). Woensdag 13 december 2017, 17.30 uur in Magdeburg: Tsjechië-Nederland (Kwartfinale). Vrijdag 15 december 2017 in Hamburg: Halve finale. Zondag 17 december 2017 in Hamburg: Wedstrijd om derde plaats en finale.
>> meer lezen

Tweede periodetitel voor Quintus 2 en Aalsmeer 3 (ma, 11 dec 2017)
In de dames eerste divisie heeft Virto/Quintus 2 de tweede periodetitel gewonnen. Bij de heren won FIQAS/Aalsmeer de tweede periodetitel. De tweede periode ging over zeven wedstrijden.ACMAA/DSVD (dames) en WHC uit Den Haag (heren) wonnen eerder de eerste periode die over zes wedstrijden ging.
>> meer lezen