Nieuws

Verenigingsnieuws


LimMid

Wil jij ons helpen tijdens het Leudaltoernooi? (wo, 29 mrt 2017)
Op 9, 10 en 11 juni vindt het jaarlijkse Leudaltoernooi plaats. Aangezien dit een evenement is van heel HV LimMid, zoeken we vrijwilligers van alle 3 verenigingen om ons tijdens deze dagen te ondersteunen. Lees hieronder hoe je de vereniging kunt helpen om van dit toernooi weer een groot succes te maken! https://www.hvlimmid.nl/app/download/13641890923/Brief+hulp+leden+limmid+2.pdf?t=1490786753
>> meer lezen

Informatie van het NHV m.b.t. de trainersopleiding nieuwe stijl (do, 16 mrt 2017)
Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft de laatste maanden hard gewerkt aan een compleet andere opzet van de trainersopleidingen, passend bij de vraag van verenigingen en trainers. Belangrijk uitgangspunt  daarbij was: zoveel mogelijk jeugdkader de kennis te brengen om jeugdleden van leuke en waardevolle trainingen te voorzien.                                                                               Daarom is de hele HT2 in “stukken geknipt”, in losse modules. Dus wil je graag de E-jeugd trainen bij je club, dan volg je de module E/D-jeugd. En wil je daarna graag doorstromen naar de C-jeugd, dan kun je weer een module oppakken.  Heb je geen enkele ervaring in het lesgeven? Dan is de module methodiek / didactiek uitermate geschikt. De HT2 was gericht op jeugdhandbal. Daar is nu aan toegevoegd een korte module A-jeugd/senioren als je deze teams traint in de breedtesport. Voor de wedstrijdsport blijft de HT3 gehandhaafd. Wij denken dat wij met deze modulaire opzet in de regio meer belangstelling krijgen om deel te nemen, waardoor wachttijden en reisafstanden ook beperkt worden. Zijn er bij jouw vereniging belangstellenden voor een bepaalde module? Doe dan even een belrondje naar de clubs in jouw cluster/omgeving om te vragen of daar ook belangstelling is. En als de club dan ook nog de accommodatie voordelig kan regelen, dan zullen de kosten aanzienlijk dalen.

Heb je niet direct belangstelling om uiteindelijk een HT2-diploma te halen? Geen probleem, je neemt deel aan de module(s) van jouw keuze  zonder verplichting. Wil je wel naar een diploma werken, dan ontvang je per module opdrachten.               Het deelnemen aan een aantal modules en het maken van de bijbehorende opdrachten kunnen leiden tot een diploma. Per module kun je, als je de opdracht voldoende hebt uitgevoerd, een certificaat krijgen en deze certificaten kun je “stapelen” naar een HT2-diploma, nadat je een Proeve van Bekwaamheid hebt afgelegd. Met dit HT2-diploma kun je instromen in de HT3 opleiding. Welke modules kun je volgen en hoeveel tijd ben je per module kwijt? Nr. Module: Belasting:     Theorie: Praktijk: 1 H/F-jeugd 3,5 uur 3,5 uur 2 E/D-jeugd 3,5 uur 3,5 uur 3 C/B-jeugd 3,5 uur 3,5 uur 4 Basis keepers 3,5 uur 3,5 uur 5 Coaching 3 uur   6 Methodiek/Didactiek 4 uur   7 Breedtesport A-jeugd/Senioren 3,5 uur 3,5 uur   Het is belangrijk te weten wat deelnemers kunnen en mogen verwachten. De doelen en verwachtingen van verenigingen en deelnemers kunnen divers zijn. -       Wil je alleen maar basiskennis en verder niets? -       Weet je nog niet of je (op termijn) een diploma wilt halen? -       Wil je een HandbalTrainer 2-diploma halen? De opzet is dusdanig flexibel dat iedereen kan deelnemen!
Wil je alleen maar basiskennis en verder niets?Dan schrijf je je in voor een module die je wenst te volgen. Je neemt deel en verder hoef je niets te doen!  Wij adviseren de mensen die nog nooit “les gegeven hebben” minimaal de modules methodiek en didactiek te volgen. Daarbij krijg je voldoende handvatten om op verantwoorde wijze een training te kunnen geven.
Je weet nog niet of je een diploma wilt halen?Je schrijft je in voor één of meerdere modules en geeft daarbij aan dat je nog niet zeker weet of je naar een diploma toe wilt werken. Per ingeschreven module maak je een opdracht en als deze voldoende is beoordeeld, ontvang je een certificaat. Het kan zijn dat je door omstandigheden voor één module inschrijft. Je kunt later altijd voor aanvullende modules aanmelden. Met deelcertificaten kun je uiteindelijk naar een diploma toewerken. Daar waar in het verleden een HT2-cursus binnen 6 tot 9 maanden diende te worden afgerond, stellen wij nu dat je twee jaar de tijd krijgt om de benodigde modules te volgen en de opdrachten hierbij te maken. Bij voldoende beoordeling kun je een Proeve van Bekwaamheid aanvragen. Wil je een HandbalTrainer 2-diploma halen?Je schrijft je in voor een aantal modules die (minimaal) nodig zijn om tot een diploma te komen. Zie schema hieronder. Je geeft bij het aanmelden aan dat je een diploma wilt halen. Als je het HT2-diploma wilt halen, dan dien je meerdere modules verplicht te volgen, de bijbehorende opdrachten te maken om uiteindelijk een Proeve van Bekwaamheid af te kunnen leggen. In onderstaand schema is duidelijk gemaakt welke “losse” modules te volgen zijn, hoeveel tijd per module en welke modules deel uit maken van de stappen naar een HT2-diploma.  Wij adviseren diegenen die door willen stromen naar de HT3-opleiding ook te kiezen voor de module A-jeugd/senioren.       Module Uren totaal Workshop Portfolio opdracht Uren keuze 1 naar HT2 Uren keuze 2 naar HT2 Uren keuze 3 naar HT2 Uren keuze 4 naar HT2 H/F-jeugd 7 ja X X     E/D-jeugd 7 ja X   X   C/B-jeugd 7 ja X X X X Breedtesport A-jeugd/Senioren 7 ja X   X X Keepers Basis 7 ja X X X X Methodiek 2 nee X X X X Didactiek 2 nee X X X X Coaching en begeleiding 3 nee X X X X Uren: 42   42 28 35 28 Extra tijd voor “diploma-gangers”:             + Portfoliogesprek: 0,5   0,5 0,5 0,5 0,5 + Proeve van Bekwaamheid 0,75   0,75 0,75 0,75 0,75                                                                                                                                                                                                          Uitgangspunt is dat er per module een docent  wordt ingezet. Beschikbare docenten zijn : Pierre Jansen, Jeroen Baats, Roland Kop en evt. Henk Rutten. Nogmaals de uitdrukkelijke uitnodiging aan onze leden om na te denken over deelname aan een trainersopleiding, in welke vorm dan ook. Nadere info kan bij TC-leden worden verkregen.
>> meer lezen


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Handbalnieuws


RSS feed

NHV steunt officieel het Nederlands LGBTQ handbalteam (ma, 26 jun 2017)
In 2011 heeft een groep enthousiaste homoseksuele handballers een gelegenheidsteam gevormd om de Nederlandse eer te verdedigen bij de EuroGames in Rotterdam. Tijdens dat onofficiële Europees Kampioenschap voor de LGBTQ gemeenschap werd direct de eerste medaille veroverd. In de jaren erna zijn meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles gewonnen. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij het NHV. Zo heeft het NHV de organisatie van het kampioenschap in Amsterdam in augustus 2016 gesteund. Via het bondsbureau zijn scheidsrechters aangeleverd om aan het niveau van vooral de Scandinavische bezoekers te voldoen. Op 21 en 22 juli zal het team in Budapest opnieuw de strijd aan gaan met teams uit onder andere Hongarije, Noorwegen, Denemarken en Duitsland. Ditmaal is het NHV een stap verder gegaan in de steun voor het Nederlands gay handbalteam. Henne van Es, de coördinator voor Veilig Sport Klimaat bij het NHV, is van mening “dat het team een belangrijke bijdrage levert in de acceptatie van homo’s, lesbiennes en dergelijke binnen het Nederlandse handbal.” Het team heeft volgens haar een voorbeeldfunctie op het gebied van integratie van mensen van verschillende seksuele geaardheid binnen het handbal. Daarom heeft ze zich hard gemaakt voor officiële steun aan het team. En die is er gekomen. Op zaterdag 24 juni heeft ze het officiële Nederlandse tenue overhandigd aan aanvoerder Sicco den Hollander. “Ik hoop dat jullie er een geweldig toernooi van maken en dat jullie de naam van het Nederlandse handbal hoog houden,” zei Henne. Sicco reageerde: “We zijn enorm trots dat we na jaren van inspanning het Nederlandse tenue mogen dragen. Het is een bewijs dat het NHV de visie heeft omarmd dat iedereen handbal moet kunnen spelen ongeacht geaardheid, religie, niveau, beperking of wat dan ook.” Het team zoekt nog wel een Nederlandse tegenhanger voor de damescompetitie. Er is tot nu toe namelijk nog geen damesteam afgevaardigd. Na het EK in Budapest dit jaar volgen een WK in Parijs in 2018 en een EK in Berlijn in 2019.
>> meer lezen

Oranjedames openen kwalificatiereeks EK 2018 in Eindhoven (ma, 26 jun 2017)
Het Nederlands Damesteam speelt haar eerste kwalificatieduel voor het EK 2018 thuis tegen Wit-Rusland. Op woensdag 27 september klinkt het beginsignaal om 19.30 uur in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. De kaartverkoop start op maandag 3 juli om 11.00 uur via http://www.handbal.nl/oranje/kaarten-bestellen/. De kaarten zijn online € 6,- voor kinderen t/m 15 jaar en € 12,50 voor volwassenen.   De Oranjedames zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2018 in Frankrijk ingedeeld in een poule met Hongarije, Wit-Rusland en Kosovo. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi, dat plaatsvindt van 30 november t/m 16 december 2018. De overall beste nummer drie mag ook naar Frankrijk afreizen. De speelsteden zijn Nancy, Nantes, Montbéliard, Brest en Parijs. Van de drie landen waarmee Nederland in de poule zit acht bondscoach Helle Thomsen Hongarije veruit het sterkst. “De Hongaarse competitie is heel sterk en de nationale ploeg goed. Tijdens het EK in Zweden waren er 5 of 6 speelsters geblesseerd, maar als ze compleet zijn weet ik dat we lastige wedstrijden tegemoet gaan. Van de andere landen in de poule moeten wij winnen.” Programma:       Ronde 1: Nederland – Wit-Rusland    Woensdag 27 september, 19.30 uur Eindhoven Ronde 2: Kosovo – Nederland                     30 september of 1 oktober 2017  Nog niet bekend Ronde 3: Hongarije – Nederland   21 of 22 maart 2018 Nog niet bekend Ronde 4: Nederland – Hongarije   24 of 25 maart 2018    Nog niet bekend Ronde 5: Wit-Rusland – Nederland  30 of 31 mei 2018 Nog niet bekend Ronde 6: Nederland – Kosovo  2 of 3 juni 2018 Nog niet bekend    
>> meer lezen