COVID19 maatregelen HV LimMid

In verband met de huidige COVID19 maatregelen zijn er geen handbalwedstrijden.

Trainingen voor de jeugd tot 18 jaar zijn wel toegestaan met inachtneming van de landelijke maatregelen.

Landelijke spelregels voor sport in het kort

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er maatregelen voor sport.

De maatregelen zijn:

• Maximaal 2 personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten). Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
  • Voor buitensporten geldt een maximum van 2 personen (exclusief instructeur). Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
  • Groepslessen voor volwassenen bij sportaanbieders (bijvoorbeeld dans-, fitness-, sport-, yoga- en boksscholen) zijn verboden. Dit verbod geldt voor groepslessen die binnen en buiten plaatsvinden.
  • Zwembaden zijn gesloten.

Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.

• Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Met onmiddellijke ingang is het dragen van mondkapjes voor iedereen vanaf 13 jaar in de sportaccommodaties door de gemeente Roermond verplicht gesteld.

Waar wel: Hal, gangen en kleedruimtes van sporthallen en zwembad.

Waar niet: In de sporthal tijdens het sporten;

De beheerder heeft een desinfectiezuil in de toegangshal geplaatst en wij verzoeken alle bezoekers (spelers, trainers, coaches en teambegeleiding) om hiervan gebruik te maken.

Met sportieve groet,

HV LimMid

NHV PROTOCOL VOOR WEDSTRIJDEN I.V.M. CORONA

Mail 5-11-2020

Op dinsdagavond 3 november om 19:00 uur heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De nieuwe maatregelen zullen in ieder geval de komende twee weken van kracht zijn en gelden sinds woensdag 4 november om 22:00 uur. De al eerder opgelegde maatregelen zijn in ieder geval tot medio december verlengd.

Deze maatregelen hebben, bovenop de ontwikkelingen van de afgelopen weken, veel impact op het verdere verloop van de competities. Alle handbalcompetities van het NHV liggen stil tot eind december. Dit geldt op alle niveaus voor zowel de senioren als jeugd. Gelukkig blijven de regels voor de jeugd ongewijzigd; zij kunnen blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Hieraan wordt door veel van onze verenigingen een geweldige invulling gegeven, waarbij ook niet-handballende kinderen kennis maken met onze mooie sport.

We hebben diverse scenario's ontwikkeld, maar we gaan nu uit van een herstart van de competities in januari 2021. Mochten, op basis van overheidsregels, de competities toch nog niet kunnen starten in januari, dan schuift de hervatting van de competities op. Ook hiervoor zijn de scenario's al uitgewerkt. De uitganspunten blijven dat er gehandbald wordt zodra het weer mag en er zoveel mogelijk wedstrijden georganiseerd worden.

Wanneer we samen nog langer moeten wachten en daardoor bijvoorbeeld ook een halve competitie geen optie meer is, zal het NHV alternatieve vormen presenteren waardoor er toch een mooie competitiestrijd kan gaan plaatsvinden. Langer handballen zullen we allemaal willen, want na dat gemis wil iedereen ons prachtige spel weer spelen.

Vanuit het NHV gaan we jullie als vereniging en jullie leden een aanbod doen voor het spelen van extra competitievormen (zaal, veld en/of beach). Hier kan naar keuze aan worden deelgenomen.  Dit biedt verenigingen de gelegenheid om haar leden tot eind juni en mogelijk zelfs tot eind juli in wedstrijdvorm te laten handballen. Zo worden verenigingen in staat gesteld hun leden zo lang mogelijk met elkaar te verbinden. Over dit extra aanbod informeren wij jullie in de komende weken.

Voor de topcompetities Eredivisie, 1e divisie en A-jeugddivisies zullen we zorgen voor competities op maat. De verenigingen die uitkomen in deze competities hebben hierover reeds een eerste bericht ontvangen.

Afsluitend, ik heb grote waardering voor onze verenigingen en alle vrijwilligers die ondanks de tegenslagen hun schouders eronder blijven zetten. We blijven elkaar helpen en steunen. Want handballers staan altijd weer op. Het opvolgen van de maatregelen staat nu voorop. Gelukkig kan onze handbaljeugd blijven trainen en spelen.  Onze volwassenen gaan zo snel als mogelijk volgen. Met onze blik op de toekomst gericht gaan wij de uitdagingen aan en zorgen we ervoor dat onze handbalsport zichtbaar blijft.

Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Met vriendelijke groet,

Sjors Röttger